top of page
  • Foto van schrijverJet Dingemans

Wat moet je allemaal regelen voor een thuisbevalling?

De keuze voor een thuisbevalling is vaak een beslissing die wordt genomen na een heleboel onderzoek. Een thuisbevalling is zo’n bijzondere en mooie ervaring voor alle betrokkenen! Gezinnen die ervoor gaan, weten dat de plek waar ze zich het meest ontspannen en veilig voelen, de beste plek is om geboorte te geven. Dat maakt je thuis voor veel mensen de ideale omgeving om je kindje op de wereld te zetten.

Misschien twijfel je nog wel tussen een thuisbevalling en bevallen in het ziekenhuis. Dat mag natuurlijk, en je kunt op íeder moment nog van gedachten wisselen. Of je nou een thuisbevalling plande en je last minute tóch beter voelt bij het ziekenhuis of dat je had bedacht om naar het ziekenhuis te gaan en er op het moment suprême niet aan moet denken om je huis te verlaten.

Voorbereiden op de bevalling, waar dan ook


Bij de geboortevoorbereiding die ik aanbied, werk ik met allerlei soorten moeders. Van moeders die een eerste kindje krijgen tot hun vijfde kindje. Ouders die in het ziekenhuis willen bevallen en ouders die graag thuis willen blijven. Wat hun succes verzekert op een bekrachtigende bevalervaring is voorbereiding en kennis. Als jij de kans op een fantastische bevalervaring wil optimaliseren, dan is het Relaxed bevallen vanuit Regie programma misschien ook wel wat voor jou?

Maar wat moet je nou allemaal doen en regelen om thuis te kunnen bevallen? Mijn eerste advies: het mag echt voelen alsof je een feestje voorbereid. En je bent zelf de eregast! Ik hoop dat deze checklist je helpt bij de voorbereiding op een prachtige bevalervaring en ik voel me vereerd dat ik daar een steentje aan bij mag dragen.

Ps. Er zit een gekke streep in het document, haha! Ik krijg ‘m er niet uit.. Maar het gaat om de inhoud he, dus vergeef me 😉

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page